Blogum Konusunda Görüş ve Taleplerinizi Alayım


Sevgili okurlar,

Blogum konusunda görüş ve taleplerinizi almak istiyorum. Bu yazı altına yorum olarak yazarsanız sevinirim. Sorulara bağlı kalmanız gerekmiyor ama fikir vermesi açısından ben bir kaç soru sorayım:

– İçerik konuları sizce ilginç mi? Hangi konulara daha fazla yer verilmeli?

– Blog yazılarının sıklık ve uzunluğu nasıl?

– Mail ile abone olanlar için: Yazının tamamını mailde almak yerine, ” şu konuda güncelleme yapıldı” gibi bir mail gelse ve okumak için siteye gitmek gerekse uygun mudur?

– Sitenin tasarımı (renkler, resimler, punto, mizanpaj) nasıl?

– Yazıların kaleme alınış şekli nasıl olmalı? Geçmiş tecrübe aktarımı mı (gerçek hikaye)? Hikayelendirilmiş, örneklendirilmiş yönetim kavramları mı? Dünyadan makale veya uygulama örnekleri mi? Gezi mi? En sevdiğiniz yazım hangisi (örnekten daha kolay anlaşılır düşüncesi ile)?

– Ve aklınıza gelebilecek aktarmak istediğiniz her türlü yorum. Sınır yok.

Görüşlerinizi merakla bekliyorum. Blogun geleceğine yön verecek.

Sağlıcakla kalın.

Engin Utkan

About Andy Engin Utkan

Salesforce Consulting and Training

5 Responses

  1. Selamlar dostum. Aslinda bu yaziyi yazmak garibime gitmiyor degil. Bundan 3-4 ay once tamamen senin yonlendirmenle bugun basarili bir blogum var, tekrar tesekkurler. Aslinda bana verdigin ogutleri hatirlatmak uygun olacak belki de: surekli (gunde bir olmak zorunda degil) ama ayni sıklıkla surekli olarak yazman, benim gibi takipcileri senin yazilarini bekler duruma getirecektir. Bir de belki de gezi ve profesyonel tecrube yazilarini ayirmak bir fikir olabilir? Son olarak da basit/temiz bir tema (belki de o sahNe dag resmi disinda bir resimle) okurken daha kolay algilamaya sebep olabilir. Dedigim gibi, senden duyduklarimi tekrarlar gibi oldum ama ne de olsa “fish see water last”.

    Beğen

  2. Emek

    Merhabalar Engin bey;

    Sayfanızı yaklaşık 4 aydır takip edyorum ve sorularınız hakkında şunları düşünüyorum.

    Konuların yelpazesi biraz daha açılabilir diye düşünüyorum. Spor’u takip etmenize rağmen yakın zamanda herhangi bir spor yazısı yazmadınız

    Yazıların sıklık ve uzunluğunun yeterli olduğunu düşünüyorum. Yeni yazı e-posta adresime geldiğinde mobil cihazdan rahatlıkla okuyabiliyorum. İlgimi çektiği takdirde siteye gelip tekrar göz atıyorum. Okumak için direk siteye yönlendirilmek siteye ulaşan tıklarda bir artış gösterse bile, yazıların okunma oranlarında bir düşüş yaratabilir.

    Sitenin sade olması kesinlikle harika. Bazı bloglarda konular ne kadar ilginç olursa olsun sayfa tasarımlarından dolayı fazla yorucu olabiliyorlar.

    Benim için öğretici olduğu sürece kaleme nasıl alındığının pek önemi yok. Geçmiş tecrübe aktarımları ilk tercihim olabilir. Katılımı arttırmaya yönelik yazılar konuları daha ilginç hale getirebilir. (Soru – Cevap / Anket içerikli yazlılar)

    Ben beğendiğim yazılarınızda her zaman daha fazla görsel içeriğe yer vermeniz gerektiğini düşündüm. Videolarla yazılarınızı desteklemek veya tam tersi ilginç olabilir.

    Aklımda yer eden yazılarınız;

    -Tipik Sosyal Crm Tuzakları
    – Amex’te neler öğrendim?
    – Starbucks müşteri deneyimi unsurları

    Teşekkür eder, başarılar dilerim

    Beğen

Yorum bırakın