“İyilik Peşinde Koş” Platformu, Adım Adım’ın desteklediği Sivil Toplum Kuruluşları yararına koşmak isteyen gönüllülerin kullanmış olduğu bir platform. Bu platform aracılığı ile 2007 yılından bugüne kadar koşan gönüllüler, 65.000 bağışçıdan 9.200.00 TL bağış toplayarak tam 46.000 kişiye yardım eli uzattı.
Biz de bu yıl Teleperformance Koşu Takımı olarak Avrasya Maratonu’nda, Adım Adım organizasyonuyla birlikte iyilik peşinde koşarken, “Koruncuk Kahramanları” projesini destekleyeceğiz.
1979 yılında kurulan Koruncuk Vakfı, kurmuş oldukları “Çocuk Köyleri” ile ihmal edilmiş ve kişisel varlığı tehdit altında olan korunmaya muhtaç çocukları okul öncesi yaştan başlayarak geleceğe hazırlamayı amaçlıyor.
Bu kapsamda Koruncuk Vakfı’nın, Bolluca Çocuk Köyü’nde yaşayan 97 koruncuktan ikisi olan Sanem ve Efecan’ın bakıcı anne, psikolojik terapi, gıda ve okul giderlerini karşılamayı hedefliyoruz. 1 koruncuğun toplam giderlerinin yıllık 2.800 TL olduğu düşünüldüğünde iki kardeşimiz için hedefimiz 5.600 TL toplamak.
Bağış yapmak çok kolay!
Adım Adım’ın yeni web uygulaması ile bağış yapmak artık çok kolay. Koşuda beni desteklemek için https://bagis.adimadim.org?ccid=CC5547 linkine, kampanyamdaki son durumu görmek için ise http://ipk.adimadim.org/kampanya/CC5547 linkine tıklayabilirsiniz. Bağışlarınızı ister kredi kartınızla ister havale yoluyla gerçekleştirebilirsiniz.
Bunun yanısıra bu kampanya için mail şablonumu ve toplu mail gönderimimi http://mailchimp.com/ sitesini kullanarak yaptım. Bu alanda oldukça başarılı çözümler sunan Mail Chimp aracılığıyla kontak listenizi sisteme gönderebilir ve düzenleyebilirsiniz, aynı zamanda gönderim listelerinizi ayırabilirsiniz. Bu sistemin en önemli özelliklerinden biri, gönderdiğiniz maillerin spam klasörüne düşmemesini sağlaması. Maillerinizin ulaşım ve okunma durumları ile ilgili rapor sunması da çok büyük artısı.
Sistemin kullanımı çok kolay: Bağış mail şablonunu sistem üzerinden hazırladıktan sonra kampanyanızı oluşturacak ve sonrasında gönderilecek mail grubu ile paylaşacaksınız. Üstelik 2000 mail adresine kadar herhangi bir ücret de talep edilmiyor.
Şablonu nasıl hazırlayacağınız konusunda ekran görüntüleri size yardımcı olabilir:
Bu sayfa üzerinden kampanyanızı oluşturabiliyorsunuz.
Buradan oluşturmuş olduğunuz kampanya üzerinde değişiklik yapabilirsiniz.
Bu sayfada ise mail şablonunuzu oluşturabilirsiniz.
Engin Utkan