Yeni bir şey öğrenmek ister misin? Diyalog bazlı kullanıcı arayüzünün yükselişi…


Bundan sanırım dokuz ay önce Lark ile iPhone’umda tanıştım. Lark kullanıcının kilosunu hedefleyip yönetebileceği, bunun için hem egzersiz rutini hem de beslenmesi ile ilgilenen yeni jenerasyon bir app. Nereden gördüm de yükledim hatırlamıyorum. Ama arayüzde bir kaç konu dikkatimi çekti:

  • Bu tip uygulamalarda sorun olan ve bazen de kullanıcıyı kaybeden ilk kurulum ayarları nerede ise sıfıra indirilmiş.
  • Uygulama ve kullanıcı arasında rutin bir diyalog arayüzü ile hem günlük bilgilerin alınması hem de eğitim amaçlanmış.
  • Bu rutin diyalogda uygulamanın iyi işlemesi için gerekli ve normalde ilk kurulumda sorulan bilgilerin tamamlanması hedeflenmiş. Örneğin günlük diyalogda mevcut kilonu girmemiştin onu girelim diye bir mesaj çıkabiliyor.
  • Girilen verilerin tam doğruluğunun istenmesi yerine kullanıcıyı sıkmadan kaba ve özet bilgilerle sonuca gidilecek şekilde bir diyalog tasarlanmış.

Açıkçası Lark bir girişim olarak ne kadar başarılı bilmiyorum ama bu konuya dikkatimi çektiği ve gözlerimi açtığı için teşekkür etmem lazım. Tabi buna benzer bir sistemin ses arayüzü ile kullanım açısından büyük potansiyel taşıdığını da belirtmem gerekiyor.

Chatbotların ve AI’ın ciddi çıkış yaptığı bu günlerde tekrar aklıma geldi de paylaşayım dedim.

Sağlıcakla kalın,

Engin Utkan

About Andy Engin Utkan

Salesforce Consulting and Training

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s